Derelict former Rangers pub to be demolished to make way for serviced apartments

Plans to demolish a vacant former Rangers pub and build serviced apartments have been given the green light by city planners.

Belfast-based Big Top Productions is set to flatten the former Annie Millers bar at Ropework Lane and build 18 serviced apartments, designed by and Mosaic Architecture + Design.

The flats will be occupied on a short-term letting basis according to planning papers, with a roof terrace and cycle parking made available for guests.

Big Top has said it plans to keep in line with the Glasgow City Council City Centre Lanes Strategy to develop the area as a place to work, live and visit.

Plans have been approved to demolish Annie Millers

Andre Graham, director of Belfast-based Big Top, said: “Having identified serviced apartments and hospitality as a key area for development, this is our first new build development in the city and gives us the opportunity to develop a new and exciting brand with the team at Mosaic.

“It is hoped that, if successful, while it is a bespoke design, this development could serve as a model that could be rolled out to other cities in the UK.”

Annie Millers was popular with Rangers fans and decorated with club memorabilia until it closed in May 2017. It was bought that year by Graham and husband Seamus Sweeney, who also own all-male sauna and health club The Pipeworks next door.

The former pub is within the Glasgow City Conservation Area but is not listed and has major structural and rot issues.

Read More
Read More

Stephen Mallon, director of Mosaic, said: “This is a challenging site, given the position of the existing building in Ropework Lane attached to adjacent mixed use and leisure buildings. Although challenging, it offered the chance to be innovative and creative with the design. It was important, we felt, to give a strong definition to the edge of the city block taking cognisance of the local urban form.

“Using a simple palette of blue engineering brick, large glazed panels and lightweight bronze shingle cladding, playfully utilised in deep window reveals, the pattern, rhythm and depth of the design provides a quality piece of contemporary architecture which will have a positive impact on the townscape and wider city.”

Glasgow City Council have been contacted for comment.

###
Originally Appeared Here